VCS Management brengt een totaal nieuwe dienst voor steigerbouw op de markt

Ontdek ons uniek aanbod

en bespaar aanzienlijk bij uw volgende nieuwbouw of renovatie

De Belgische en Europese wetgevingen verplichten alle werkgevers om maatregelen te treffen om veilig te werken. Daarom zullen de verschillende aannemers (ruwbouwaannemers, dakwerkers, schrijnwerkers, loodgieters, voegers, pleisteraars, …) een steiger plaatsen of laten plaatsen.

Indien dit niet gecoördineerd verloopt zal uw bouwproject drie tot vier maal in de steigers geplaatst worden en zult u dus drie tot vier maal deze kosten moeten dragen. Door samen te werken met VCS Management uit Liedekerke vermijdt u deze drie-of viervoudige kosten. Ontdek hier hoe:

Opmaken minimum configuratie steigerbouw

Incl. 3D ontwerp en beschrijving

Steigerbouw wordt als apart item in het lastenboek geplaatst.

VCS Management stelt vervolgens in samenspraak met de bouwheer en de architect een minimumconfiguratie voor de steigers op. Dit gebeurt op basis van de plannen van de architect (nieuwbouw) of een gedetailleerde opmeting ter plaatse (renovatie) en door uiteraard rekening te houden met de verschillende uit te voeren werken.

Aan de hand van een 3D-tekening wordt de minimumconfiguratie visueel gemaakt en ook tekstueel beschreven.

De steiger wordt tijdens de duur van ALLE werkzaamheden ter beschikking gesteld van de betrokken aannemers zodat deze aannemers bij de opmaak van hun offerte niet langer de steigers dienen te verrekenen. De door de aannemers ingediende offertes zullen hierdoor beter vergelijkbaar worden, waardoor de keuze van de juiste aannemer gemakkelijker wordt.

VCS Management begeleidt de bouwheer in samenspraak met de architect bij de aanvraag van drie offertes bij regionale, gespecialiseerde steigerbouwbedrijven.

Op basis van de minimumconfiguratie kan VCS Management in samenspraak met de bouwheer en architect verschillende gespecialiseerde bedrijven contacteren voor de opmaak van een offerte.

VCS Management vergelijkt de offertes met kennis van zaken om nadien de bouwheer te adviseren bij zijn keuze. Zo verkrijgt VCS Management altijd de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor de klant.

Opvolgen offertes steigerbouw

Professioneel advies

Opvolgen offertes steigerbouw

Professioneel advies

VCS Management begeleidt de bouwheer in samenspraak met de architect bij het aanvragen van drie offertes bij regionale, gespecialiseerde steigerbouwbedrijven.

Op basis van de minimum configuratie kan VCS Systems in samenspraak met de bouwheer en architect verschillende gespecialiseerde bedrijven contacteren voor het opmaken van een offerte.

VCS Management vergelijkt de offertes met kennis van zaken om nadien de bouwheer te adviseren bij zijn keuze. Zo bekomt VCS Systems altijd de beste prijs/kwaliteitsverhouding voor de klant.

Opvolgen vergunningen steigerbouw

Met kennis van zaken

VCS Management weet als geen ander dat elke lokale overheid zijn eigen regels hanteert inzake vergunningen voor de plaatsing van steigers op het openbaar domein.

VCS Management neemt contact op met de lokale overheid om deze regels te kennen, de bouwheer te adviseren en hem bij te staan om de nodige vergunningsaanvragen te verkrijgen.

VCS Management plant in samenspraak met de bouwheer, de architect en de verschillende aannemers de steigerbouwwerken in. Hierbij worden ook de nodige afspraken met de aangewezen steigerbouwer gemaakt.

Organisatie werkzaamheden steigerbouw

Zoals het hoort

Organisatie werkzaamheden steigerbouw

Zoals het hoort

VCS Management plant in samenspraak met de bouwheer, de architect en de verschillende aannemers de steigerbouwwerken in. Hierbij worden ook de nodige afspraken met de aangewezen steigerbouwer gemaakt.

Wekelijkse (visuele) controle

+ bijhouden steigerdagboek

De Belgische en Europese wetgevingen verplichten de bouwheer om een deskundig persoon aan te stellen voor de (visuele) controle van de steigers en om zijn bevindingen bij te houden in een steigerdagboek.

VCS Management neemt de taak op zich om, conform de wetgeving, op regelmatige tijdstippen en telkens indien nodig de steiger te controleren en na te gaan dat er geen wijzigingen aangebracht werden.

Over ons

VCS Management adviseert bouwheren in het plaatsen van degelijke, correcte en veilige steigeroplossingen voor zowel nieuwbouw- als renovatiewerven. Onze diensten staan open voor alle bouwheren in België en dankzij ons uniek aanbod kan u duizenden euro's besparen.

Contact info

VCS Management BVBA
BTW: BE.0822.131.814
 info@vcs-management.be
 Hoefstraat 197, B-1770 LIEDEKERKE
 TEL: +32 (0) 477/45.92.65

In samenwerking met